__Filmene

Gå hit for å se min spilleliste "Legendariske veier" på YouTube

En tur langs den gamle Riksvei 6-traséen mellom Ørje og Ørje tollstasjon. Filmet oktober 2014.
Med gamle biler rundt i Skjeberg, Halden og Moss
Ved Svingen utenfor Halden er veihistorien sepsielt spennende. Her delte veien seg i RV1 og RV9. Restene er fortsatt å se på denne filmen.
RV1 gjennom Såner i Vestby endret seg i 1955 da gamleveien gjennom Hølen og rett forbi Såner kirke ble erstattet av en moderne og flott rett strekning, Hølen-sletta. Strekningen innbød til mye kappkjøring i sene kveldstimer. Gamleveien forbi Såner kirke er fortsatt intakt. Filmen tar det også inn til krysset med veien til Son i Kambo, der Aftenposten viste bilde av eksemplarisk skilting i 1932.
Få vet at Riksvei 1 selv etter at Svinesundsbroen var åpnet i 1946 fortsatt gikk gjennom halden og videre til Kornsjø en del år. Veien til Svinesund het RV9, RV1 og RV3 gikk sammen fra Halden til Søtholmen, der veien delte seg og RV1 gikk mot venstre til Prestebakke/Kornsjø og RV3 fortsatte til grenseovergangen Holtet.
Denne filmen gir en gjennomkjøring av de to RV1-traseen gjennom Moss, over Storebro og gjernnom sentrum inntil 1957, over Krapfoss og utenom sentrum etter det.
Riksvei 1 gjennom tunet på Guslund i Skjeberg
Riksvei 1 - en tur fra Svinesund til Råde (12.5.13)
Noen blikk på riksvei 1 gjennom Moss
Rundt 1957 ble det laget en film om trafikk-sikkerhet på norske veier. Vi har tatt innslagene relatert til Riksvei 1 og samlet dem i denne 3 minutter lange sekvensen.
Vi fant en gammel RV1-stubb på Øyestad i Skjeberg. Ta en titt.
Vellykket utflukt langs RV1 fra Høk i Skjeberg til Hølen, denne gang med veteranbuss fra 1963 med RV1-bobla som følge. (15.9.12)
Statens Vegvesen har bidratt med en gammel film fra 1960 med mange klipp fra RV1. Noen få klipp er tatt med her. Opphavsrettigheter må avklares, derfor ligger den "skjult" på YouTube inntil videre. Per Øgård og Rolf Eirem laget filmen i 1960.
En liten reise fra Konows gate der RV1 startet og til Nesset
Skadalsveien,

juli 2012

Opptak juni 2012 - Hølen, Vestby, Hvervenbukta
Opptak mars 2012

Fra Råde

Fra testtur september 2011 - med innslag fra originalt RV1-parti Rygge
Fra da vi hentet RV1-bilen
Fra da vi vurderte en RV1-bil